AAtieto.info

Ensimmäinen askel

 

Ensimmäinen Askel:  Myönsimme olevamme voimattomia alkoholin suhteen - että olimme menettäneet elämämm§e hallinnan.

(1. We admitted we were powerless over alcohol - that our lives had become unmanageable.)

 

Olet epäilemättä kuullut usein lainatun kiinalaisen ilmauksen "tuhannen mailin matka alkaa ensimmäisestä askeleesta". Niille meistä, jotka työstävät 12 askeleen ohjelmaa, haluaisin lisätä lyhyen jälkikirjoituksen. Jos ensimmäinen askel otetaan jalkojesi osoittaessa väärään suuntaan, matkasi voi johtaa sinut paikkaan, mihin et aikonut mennä!

 

Monille 12 askeleen ohjelmassa uskon näin käyneen. Heidän matkansa toipumiseen ei ole vienyt heitä onnelliseen, iloiseen ja vapaaseen Luvattuun Maahan, mistä luemme Isosta Kirjasta. Vaikka ehkä ei enää juomista, huumeiden käyttöä, pakonomaista ylensyömistä tai antautumista mihin tahansa käyttäytymiseen, mikä on herättänyt heidät aloittamaan toipumismatkansa, todellinen tyyneys ja mielenrauha ovat heille käsittämättömiä.

 

Mikä on mennyt pieleen niin monilla näistä kohtalon tietä laahustavista matkaajista? Miksi ovat toipumisasteemme putoamassa ja 12 askeleen ohjelmien kasvu niin merkittävästi hidastumassa kaikkialla ympäri maata? Ehkä se kaikki alkaa ensimmäisen askeleen ymmärtämisestämme, koska kaikki muu on peräisin melko loogisesti tästä ratkaisevasta lähtöpisteestä. Yhä enemmän näyttää olevan paljon väkeä aloittamassa jalat tiukasti osoittamassa väärään suuntaan.

 

Useat uudet liikkeet ovat liikkeellä ohjelmissamme varoittaen meitä, että olemme ajautuneet kauaksi alkuperäisestä totuudestamme ja meidän täytyy palata takaisin perusteisiin. Kuten useimmat uudistusliikkeet he kaipaavat parempaa historian ja ohjelmiemme perustavaa laatua olevien periaatteiden ymmärtämistä. Uskon, että he ovat oikeassa. Tulevien vuosien kulussa haluaisin tutkia 12 askelta suhteessa historiallisiin puitteisiin, mistä ne syntyivät. Toivoni on, että menneisyytemme parempi ymmärtäminen tulee turvaamaan vankemman tulevaisuuden ohjelmillemme. Joten aloitetaan.

 

Ensimmäisessä askeleessa on kaksi avainsanaa, jotka meidän tulee ymmärtää kirkkaasti, koska todellinen tuhotyö on tehty kummankin niiden osalta vuosien mittaan. Nuo sanat ovat VOIMATON (powerless) ja HALLITSEMATON (unmanageable). Bill Wilson ei vain vetänyt tyhjästä näitä sanoja, kun hän aluksi kirjoitti 12 askelta. Ne olivat erittäin tärkeitä käsitteitä, jotka useat hänen opettajansa olivat hänelle antaneet.

 

"Voimattomuus alkoholin suhteen", väittäisin, viittaa alkuperäiseen Wilsonin lääkärin ja neuvonantajan tri William Silkworthin "allergisen reaktion teoriaan". Tämä pioneeri riippuvuuden hoidossa oli alkanut uskomaan, että alkoholistit eroavat fyysisesti ei-alkoholisteista, kuinka heidän ruumiinsa reagoi alkoholiin. Paljolti tämän päivän neurobiologiset tutkimukset todistavat hänen olleen oikeassa. Silkworth huomioi alkoholin nauttimisen näyttävän laukaisevan kontrolloimattoman himon useimmilla alkoholisteilla, mikä vaatii ottamaan enemmän ja enemmän alkoholia. Kun ensimmäinen askel sanoo, että olemme VOIMATTOMIA alkoholin suhteen, se tarkoittaa, että olemme kehittäneet jonkinlaisen allergian alkoholiin. Kuten joku voi olla allerginen mansikoille tai siitepölylle tai munille, alkoholistit näyttävät olevan allergisia alkoholille. Kun he ottavat sen ensimmäisen ryypyn, fyysinen VOIMATTOMUUS koetaan. Himo laukaistaan ja uusi tuhoisa juopottelukausi on seurauksena. Alkoholistille, Silkworth väitti, alkoholi on myrkky. Alkoholisti on VOIMATON alkoholin suhteen kuten jotkut ihmiset ovat penisilliinille ja kaikki ihmiset arsenikille.

 

Nyt tunnen vähän pahaa oloa, kun kuulen ohjaajien kertovan alkoholistipotilaille: “Olet vain VOIMATON ihmisten, paikkojen ja asioiden suhteen”. Ei ole ihme, että olimme hämmentyneitä ja kasvot väärään suuntaan tämän askeleen kanssa. Salli minun kertoa sinulle, että yksikään henkilö ei saanut minua koskaan humalaan. Yksikään paikka kuten Albuquerque tai Amarillo ei koskaan saanut minua humalaan. Ja yksikään asia, kuten auto tai työ tai ihmissuhde ei saanut minua humalaan myöskään. Alkoholi sai minut humalaan, koska kun join sitä, todistin, että olin VOIMATON sen suhteen. Tämä on peruskäsite, joka täytyy tehdä täysin selväksi, eikä vesittää.

 

Ja kuinka HALLITSEMATTOMUUS? Tänään on luultavasti jopa suurempi väärinkäsitys siitä, mitä tämä sana tarkoittaa. Uskon, että suuri erhe, mitä ihmiset tekevät tämän sanan kanssa, on käyttää sitä kuvaamaan monia ongelmia, mitä alkoholi ja huumeet ovat aiheuttaneet heille heidän elämässään. ”Hei, elämäni on hallitsematonta. Jouduin tappeluun, menetin työni, tuli avioero, jouduin sairaalaan.” Nyt nämä ovat kaikki seurauksia alkoholin juomisesta, ja samalla kun myönnän, että siinä on jotain mieltä niputtaa nämä ongelmat otsakkeen HALLITSEMATTOMUUS alle, se on täysin väärin, jos haluat ymmärtää, mitä Wilson ja AA:n alkujäsenet tarkoittivat, kun he käyttivät sanaa.

 

Nyt ensimmäinen johtolanka ymmärtää tämän käsitteen historiaa saattaisi olla aloittaa tosiasiasta, että se näyttää olevan melko harvinainen sana. Epäilen, jos koskaan edes käytin sanaa HALLITSEMATON ennen kuin ensimmäisen kerran kuulin sen ohjelmassa. Heräsin monen juopumuksen jälkeen joissakin melko erikoisissa paikoissa ja en koskaan muista sanoneeni itselleni ”Jumala, elämäni on HALLITSEMATONTA tänään!” Epäilen, jos sinä teit myöskään niin. Ehkä voimasana tai pari, mutta HALLITSEMATON? Epäilen sitä.

 

Niin miksi Wilson käytti sitä? Hän käytti sitä, koska se oli paljon käytetty sana Oxford-ryhmässä, missä hän oli löytänyt raittiutensa. Oli suosittu rukous, jota Oxford-ryhmän jäsenet käyttivät, joka oli omistettu nuorelle pojalle nimeltä Victor. Rukous sanoi “Jumala, en voi hallita omaa elämääni, tee se puolestani.” HALLITSEMATON, tavalla millä Wilson tarkoitti sen ymmärrettävän, viittasi henkiseen pakkomielteeseen, joka jokaisella addiktilla on palatessaan juomaan tai käyttämään huumeita. Iso Kirja sanoo “Jokainen epänormaalisti alkoholia käyttävä pitää visusti kiinni siitä, että jonakin päivänä, jotenkin, hän pystyy saamaan juomisensa kuriin ja nauttimaan siitä.” Elämä ei ole HALLITSEMATONTA, kun olet juomassa tai käyttämässä huumeita. Se on varmasti sekasotku, mutta se ei ole HALLITSEMATONTA. Elämä on HALLITSEMATONTA, kun olet yrittänyt lopettaa juomisen joksikin aikaa ja outo, henkinen pakkomielle vetää sinut takaisin alkoholiin muutaman viikon tai kuukauden tai kymmenen vuoden jälkeen.

Katsottuna tavalla, miten Wilson kuvaili sitä, riippuvuus on ruumiin allergia kytkettynä mielen pakkomielteeseen. Ota kumpi tahansa pois yhtälöstä ja sinulla ei ole riippuvuutta. Laita molemmat yhteen ja alat nähdä sairauden kertakaikkisen toivottomuuden. Lue Ison Kirjan muutamat ensimmäiset luvut ja näe, kuinka monta kertaa sanaa TOIVOTON käytetään. Yhä uudelleen se kuvaa “toivotonta ruumiin ja mielen tilaa”. Ensimmäinen askel on kaikinpuolinen ja täydellinen tunnustaminen sielusi syvimmässä osassa, että tilasi on TOIVOTON.

 

Paradoksaalisesti se on ainoastaan “egon kutistuminen”, joka tulee tällaisesta tunnustamisesta ja joka sitten antaa tarvittavan voiman työntääkseen alkoholistin toiseen askeleeseen. Vesitä tämä tunnustaminen, esitä pehmeämpi ja oletettavasti helpompi tie kuten meillä on taipumusta tehdä sadoissa erilaisissa muodoissa ja alat nähdä, miksi olemme siellä, missä olemme tänään.

 

Aloittakaamme vallankumous! Miehet barrikaadeille!

@ Yhteydenotto | Anonymiteetti | © Copyrights