AAtieto.info

Esipuhe, Ison Kirjan 4. painos

 

Tämä Alcoholics Anonymous –teoksen neljäs painos tuli painosta marraskuussa 2001, uuden vuosituhannen alussa. Sitten kolmannen painoksen julkaisemisesta 1976 AA:n maailmanlaajuinen jäsenmäärä on suunnilleen kaksinkertaistunut arviolta kahteen miljoonaan tai enempään ollen melkein 100800 ryhmän kokousta noin 150 maassa ympäri maailmaa.

Kirjallisuus on näytellyt merkittävää osaa AA:n kasvussa ja kuluneen neljännesvuosisadan huomattava ilmiö on ollut peruskirjallisuutemme käännösten räjähdysmäinen kasvu monille kielille ja murteille. Maassa maan jälkeen, missä AA:n siemen on istutettu, se on juurtunut, hitaasti aluksi, sitten kasvaen hyvin nopeasti, kun kirjallisuus on tullut saataville. Nykyään “Alcoholics Anonymous” on käännetty 43 kielelle.

 

Samalla kun toipumisen sanoma on saavuttanut yhä suurempia ihmismääriä, se on myös koskettanut mitä moninaisimpia kärsiviä alkoholisteja heidän elämäntilanteissaan. Kun ilmaisu “Voisi luulla, että meillä ei olisi juurikaan tekemistä toistemme kanssa.” (tämän kirjan sivu 17) oli kirjoitettu 1939, se viittasi toveriseuraan, mikä koostui suureksi osaksi miehistä (ja muutamasta naisesta), joilla oli melko samanlaiset sosiaaliset, etniset ja taloudelliset taustat.  Kuten niin paljon AA:n perustekstistä, nuo sanat ovat osoittautuneet olevan paljon enemmän kaukonäköisempiä kuin perustajajäsenet olisivat voineet koskaan kuvitella. Tähän painokseen lisätyt tarinat edustavat jäsenistöä, joiden iän, sukupuolen, rodun ja kulttuurin ominaispiirteet, ovat avartaneet ja syventäneet käsittämään käytännössä jokaisen, jotka ensimmäiset 100 jäsentä olisivat toivoneet saavuttavansa.

 

Samalla kun kirjallisuutemme on ylläpitänyt AA:n sanoman  yhtenäisyyttä, syvällekäyvät muutokset yhteiskunnassa kokonaisuutena ovat heijastuneet uusissa tavoissa ja käytännöissä toveriseurassa. Hyödyntäen teknologisia edistysaskelia AA:n jäsenet voivat tietokoneillaan osallistua esimerkiksi nettikokouksiin, ja jakaa kokemuksiaan alkoholistitoverien kanssa ympäri maailman. Jokaisessa kokouksessa missä tahansa aa:laiset jakavat kokemusta, voimaa ja toivoa toistensa kanssa tarkoituksenaan pysyä raittiina ja auttaa toisia alkoholisteja. Modeemista modeemiin tai kasvoista kasvoihin, AA:laiset puhuvat sydämen kieltä kaikessa sen voimassa ja yksinkertaisuudessa.

@ Yhteydenotto | Anonymiteetti | © Copyrights