AAtieto.info

Miksi tarvitsemme valtuustoa?

 

Eräs valtuustorakenteen suunnittelijoista, edesmennyt luottamusmiesneuvoston ei-alkoholisti jäsen (1944-1956) ja puheenjohtaja Bernard B. Smith vastasi kysymykseen avauspuheessaan vuoden 1954 kokouksessa:

 

"Emme ehkä tarvitse `Yleispalveluvaltuustoa` oman toipumisemme turvaamiseksi. Mutta me todella tarvitsemme sitä varmistaaksemme toipumisen sille alkoholistille, joka vielä kompastelee pimeydessä vain korttelin päässä tästä paikasta. Tarvitsemme sitä varmistaaksemme toipumisen sille lapselle, joka syntyy tänä yönä kohtalonaan alkoholismi. Tarvitsemme sitä tarjotaksemme, Kahdennentoista askeleemme mukaisesti, pysyvän turvapaikan kaikille alkoholisteille, jotka tulevina aikoina voivat löytää AA:ssa sen elpymisen, joka palautti meidät elämään.

 

Tarvitsemme sitä, koska me, enemmän kuin ketkään muut, tiedostamme sen tuhoisan vaikutuksen, jonka inhimillinen vallan ja arvostuksen halu saa aikaan ja siksi meidän on varmistettava, ettei se voi koskaan tunkeutua AA:han. Tarvitsemme sitä varmistamaan, ettei AA:ta hallita, samalla kun suojaamme AA:ta sekasorrolta; tarvitsemme sitä suojaamaan AA:ta hajoamista vastaan samalla kun estämme liiallisen sopeutumisen. Tarvitsemme sitä siksi, että Alcoholics Anonymous ja vain Alcoholics Anonymous, on Kahdentoista Askeleensa, Kahdentoista Perinteensä ja kaikkien palvelujensa ylin säilytyspaikka.

 

Tarvitsemme sitä varmistamaan, että AA:n sisäiset muutokset tapahtuvat vain koko AA:n, eikä muutaman jäsenen, tarpeiden ja toiveiden seurauksena. Tarvitsemme sitä varmistamaan, etteivät  AA:n kokouspaikkojen ovet ole koskaan lukossa, että kaikki, joilla on alkoholiongelma, voivat aina kutsumatta astua sisään ja tuntea itsensä tervetulleiksi. Tarvitsemme sitä varmistamaan, ettei Alcoholics Anonymous koskaan kysy keneltäkään, joka tarvitsee meitä, hänen rotuaan, uskontoaan tai sosiaalista asemaansa."

@ Yhteydenotto | Anonymiteetti | © Copyrights