AAtieto.info

Raittiuden merkitys alkoholistille

 

Alla oleva ote on suomennettu AA:n ensiimmäisen ryhmän, Akronin (Ohio, USA) ryhmän, julkaisemasta kirjasesta nimeltään “A Manual for Alcoholics Anonymous", peräisin 1940-luvun alusta. Alkuperäisen voi lukea osoitteesta: http://www.barefootsworld.net/aamanual.html.

 

Raittius on tärkein asia elämässäsi, poikkeuksetta. Voit uskoa työhösi tai kotielämääsi tai yksi monista muista asioista tulee ensin. Mutta harkitse, jos et raitistu ja pysy raittiina, mahdollisuudet ovat, että sinulla ei ole työtä, perhettä tai edes täysijärkisyyttä. Jos olet vakuuttunut, että kaikki elämässä riippuu raittiudestasi, sinulla on juuri niin paljon enemmän mahdollisuutta raitistua ja pysyä raittiina. Jos laitat toiset asiat edelle, sinä vain vahingoitat mahdollisuuksiasi.

Sinä et ole kovin tärkeä tässä maailmassa. Jos menetät työsi, joku parempi korvaa sinut. Jos kuolet, vaimosi suree hetken ja uudelleenavioituu. Lapsesi kasvavat ja tulet olemaan vain muistoissa. Viime kädessä sinä olet ainoa, joka hyötyy raittiudestasi. Tavoittele nöyryyden kasvattamista. Muista, että liika itsetietoisuus johtaa nopeaan kaatumiseen.

______________________________________

Jos ajattelet, että voit huijata – livahda ryypylle tai kahdelle kenenkään tietämättä -- muista, että huijaat vain itseäsi. Sinä olet se, jota omatunto satuttaa. Sinä olet se, joka tulee kärsimään krapulan. Ja sinä olet se, joka tulee palaamaan sairaalan sänkyyn. Pidä alituisesti mielessäsi, että olet se, joka on yhden ryypyn päässä vaikeuksista. Oletpa ollut raittiina päivän, kuukauden, vuoden tai vuosikymmenen, yksi ainoa ryyppy on varma tie juomingeille tai sarjalle juominkeja. Se on ensimmäinen ryyppy -- ei toinen, viides tai kahdeskymmenes – se aiheuttaa vaikeudet.

Ja muista, mitä enemmän AA-työtä teet, mitä kovemmin koulit itseäsi sitä epätodennäköisempää on, että otat sen ensimmäisen ryypyn.

Se on suunnilleen kuin kaksi nyrkkeilijää. Jos he ovat samanpainoisia, yhtä voimakkaita ja samoilla kyvyillä, ja vain toinen harjoittelee uskollisesti sillä aikaa kun toinen viettää aikaansa yökerhoissa ja baareissa, on melko varmaa, että mies, joka harjoittelee, tulee olemaan voittaja. Niin olkoon osallistumisesi kokouksiin tietyötäsi; auttaminen tulokkaita sinun sparraustasi ja varjonyrkkeilyäsi; lukemisesi, mietiskelysi ja selvä ajattelusi urheilusalityötäsi, ja sinulla ei tule olemaan pelkoa tyrmäyksestä Kuningas Alkoholin käsissä.

______________________________________

Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa. Matt. 6:34

Nämä sanat on otettu Vuorisaarnasta. Yksinkertaisesti ne tarkoittavat elämistä tässä päivässä vain. Unohda eilinen. Älä ennakoi huomista. Voit elää vain yksi päivä kerrallaan. ja jos teet hyvän työn siitä, sinulla tulee olemaan vähän vaikeuksia. Yksi helpoimmista, käytännöllisimmistä tavoista pysyä raittiina, mitä koskaan on keksitty, on päivä kerrallaan-suunnitelma, 24 tunnin suunnitelma. Tiedät, että on mahdollista pysyä raittiina 24 tuntia. Olet tehnyt sen monta kertaa.

Hyvä on. Pysy raittiina päivä kerrallaan. Kun heräät ylös aamulla, päätä, ettet ota ryyppyä koko päivänä. Pyydä Suuremmalta Voimalta vähän apua tässä. Jos joku pyytää sinua ottamaan ryypyn, siirrä sitä. Sano, että otat sen huomenna. Sitten kun menet petiin illalla löytäen itsesi raittiina, sano pieni sana Suuremmalle Voimalle kiitokseksi avustaan sinulle. Toista suoritus seuraavana päivänä. Ja sitä seuraavana. Ennen kuin tajuat sen, tulet olemaan olleeksi raittiina viikon, kuukauden, vuoden. Ja kuitenkin tulet olemaan olleeksi raittiina vain päivän kerrallaan. Jos asetat aikarajan raittiudellesi, tulet odottamaan kovasti sitä päivää, ja jokainen päivä tulee olemaan taakka sinulle. Tulet kärventymään malttamattomuuden kanssa. Mutta ilman tavoitteen asettamista koko asia selviää itsestään, melkein ihmeitä tekevästi.

Yritä päivä kerrallaan-suunnitelmaa.

@ Yhteydenotto | Anonymiteetti | © Copyrights