AAtieto.info

Tri Silkworth Jeesuksesta Kristuksesta

 

Kahdentoista askeleen ihmisille, jotka tutkivat AA:n Isoa Kirjaa, on tietysti tuttu Bill Wilsonin lääketieteellinen neuvonantaja, tri William Duncan Silkworth. Bill kutsui häntä lempeäksi "pikku tohtoriksi, joka rakasti juoppoja". Silkworth, psykiatri, oli hoitanut tuhansia alkoholisteja ja oli Townsin sairaalan johtaja New Yorkissa, mistä Bill oli useita kertoja hakenut apua. Vaikka Silkworth oli selittänyt Billille alkoholismisairautta, Bill jatkoi juomista siihen saakka, kunnes hän tapasi "kumminsa", Ebby Thatcherin, joka oli toipunut Oxford-ryhmän hengellisen ohjelman kautta. Ebby oli myös mennyt Calvary Rescue Mission'iin (lähetysasema), jota piti tri Sam Shoemakerin Calvary Episcopal Church -kirkko New Yorkissa; ja Ebby oli siellä tehnyt ratkaisun Kristuksesta. Wilson meni sinne samassa tarkoituksessa ja, keskustelu kirjoittajan ja tri Shoemakerin lesken (Helen Smith Shoemaker) mukaan, Bill Wilson teki ratkaisun Kristuksesta lähetysasemalla. Bill jäi juopoksi muutamiksi päiviksi ja sitten kirjoittautui Townsin sairaalaan ja jälleen haki apua tri Silkworthilta. Ja se oli tämän vierailun aikana, kun Bill otti Oxford-ryhmän elämää muuttavat askeleet, hänellä oli "kuuma valokokemuksensa", mistä hän kertoi tri Silkworthille ja Silkworth sanoi Billille, että hänen olisi parempi pitää tiukasti kiinni siitä, mitä hänelle oli tapahtunut. Silkworthia myöhemmin pyydettiin kirjoittamaan "Lääkärin mielipide", mikä aloittaa Ison Kirjan perustekstin. Silkworthin kuva näyttäytyy AA:n Anna sanan kiertää -teoksessa, Billin elämänkerrassa.

 

Vähän ennen tri Norman Vincent Pealen kuolemaa kirjoittaja vietti tunnin hänen, AA:n, pastori Sam Shoemakerin ja Bill Wilsonin ystävän, kanssa. Tri Peale kertoi minulle keskusteluista, joita hänellä oli ollut Bill Wilsonin kanssa Billin kääntymyksestä. Kuitenkin, vuoteen 1997 asti, en ollut koskaan kuullut Pealen seuraavaa selvitystä tri William Duncan Silkworthista. Se voidaan löytää Norman Vincent Pealen kirjasta "The Positive Power of Jesus Christ" sivuilta 60-61. Se on otsikon "Charles K:n ihmeellinen elämä" alla:

 

Charlesista, liikemies Virginiasta, oli tullut täysiverinen alkoholisti, jopa siinä määrin että hänen oli saatava apua ja nopeasti, sillä hänen elämänsä oli romahtamassa. Hän varasi ajan edesmenneeltä tri William Duncan Silkworthilta, yhdeltä valtakunnan parhaimmista asiantuntijoista alkoholismissa ja joka työskenteli New Yorkin kaupungin sairaalassa [Charles Townsin sairaala]. Ottaessaan vastaan Charlesin klinikalleen potilaana tohtori antoi hänelle hoitoa joitakin päiviä, sitten hän kutsui Charlesin toimistoonsa. "Charles", hän sanoi, "olen tehnyt kaiken, mitä voin tehdä puolestasi. Tällä hetkellä olet vapaa vaivastasi. Mutta on alue aivoissasi. missä voit pitää varausta ja se voi kaikella todennäköisyydellä saada sinut palaamaan juomiseesi. Toivon, että voisin saavuttaa tämän paikan tietoisuudessasi, mutta valitettavasti minulla ei ole sitä taitoa."

 

"Mutta tohtori", Charles huudahti, "sinä olet taitavin lääkäri tällä alueella. Kun tulin luoksesi, se oli parasta. Jos sinä et voi parantaa minua, niin sitten kuka voi mahdollisesti tehdä sen?" Tohtori epäröi, sitten hän sanoi harkitsevasti, "On toinen Tohtori, joka voi suorittaa loppuun tämän parantamisen, mutta Hän on hyvin kallis."

 

"Se on OK", Charles huudahti, "Voin hankkia rahat. Voin maksaa hänen palkkionsa. En voi mennä kotiin ennen kuin olen parantunut. Kuka on tämä tohtori ja missä hän on?"

 

"Voi mutta tämä Lääkäri ei ole ollenkaan kohtuullinen mitä tulee kustannuksiin", tri Silkworth jatkoi sinnikkäästi. "Hän haluaa kaiken, mitä sinulla on. Hän haluaa sinut kokonaan. Sitten Hän antaa parannuksen. Hänen hintansa on itsesi kokonaisuudessaan." Sitten hän lisäsi hitaasti ja vaikuttavasti, "Hänen nimensä on Jeesus Kristus ja Hän pitää toimistoa Uudessa Testamentissa ja on käytettävissä milloin tahansa Häntä tarvitset".

 

Tri Peale sitten kuvaa Charlesin parantumista Jeesuksen Kristuksen voiman kautta.

@ Yhteydenotto | Anonymiteetti | © Copyrights